Istanbul, Turska

Doček Nove godine u u sjaju i raskoši Bizanta

Osnovne informacije

Putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta s oko 14 milijuna stanovnika, a nasljednik je raskošnog Carigrada. Najvrjednije crkve Bizanta, najljepše džamije Islama, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? On ih nudi bez ustručavanja: rimski vijadukt i turske kupelji, bezbroj tulipana i drevne gradske zidine, podzemne cisterne, parkovi i otoci, odlična hrana, noćni život bez premca i grad neopterećen kriminalom zapadnih metropola. Putovanje u Istanbul je putovanje u sjaj i raskoš Bizanta i Otomanskog carstva!

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.690 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.100 kn

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb, smještaj u hotelu 4+* na osnovu usluge noćenje s doručkom, sve transfere prema programu, sve usluge prema programu, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju (Aja Sofija i Topkapi palača), pratnju i asistenciju vodiča na hrvatskom jeziku, troškove organizacije i prodaje putovanja i putno zdravstveno osiguranje.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe – 790 kn, smještaj i usluge drugačije od navedenih, fakultativne sadržaje, napojnice, osobne troškove i programe, osiguranje te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

Doplate:
Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 790 kn.
Doplata za Novogodišnju večeru u Kervansarayu: 1.200 kn (Uplata isključivo prilikom rezervacije aranžmana!)
Doplata za krstarenje Bosporom: 410 kn

Minimum prijavljenih putnika: 20

Detalji

1. dan, 30.12.2012./ZAGREB – ISTANBUL 
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 11:10 sati na liniji TK 1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 14:15 sati. Po slijetanju, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te transfer do hotela. Smještaj u hotel 4+* u centru grada, noćenje.

2. dan, 31.12.2012./ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu, posjet Aja Sofiji, toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Posjet Topkapi palači, a zatim slobodno vrijeme za ručak - nije uključen u cijenu aranžmana. Odlazak na Grand Bazaar, najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama, suvenirima. Povratak u hotel. Mogućnost odlaska na novogodišnju večeru u restoran Kervansaray. Bogat scenski program, trbušne plesačice, tradicionalni folklorni plesovi i običaji te tradicionalna večera. Preporučujemo!

SRETNA NOVA GODINA!

3. dan, 1.1.2012./ISTANBUL
Doručak. Odlazak na fakultativno poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog prolaza. Nakon plovidbe, odlazak na ručak koji je uključen u cijenu izleta. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Noćenje.

4. dan, 2.1.2012./ ISTANBUL – ZAGREB 
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do odlaska u zračnu luku. Po dolasku u zračnu luku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 9:10 sati na liniji TK 1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 10:15 sati. Završetak putovanja.

Galerija
Pošaljite upit
Da li želite napraviti rezervaciju ili poslati upit:
Email
Poruka
Captcha
Captcha
© 2020. Omega Grupa