Velika južnoafrička tura

Osnovne informacije

POLAZAK: 23.2. – 10.3.2013

  • 16 DANA/13 NOĆENJA
  • Hoteli/lodgevi 4*
  • Zrakoplovom iz Zagreba
Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 27.890 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.980 kn

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.850 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na letovima prema programu, transfere i autobusni prijevoz prema programu, 13 noćenja s doručkom, 7 večera i 1 ručak, smještaj u hotelima i lodgevima 4* (lokalna kategorizacija), razglede koji se posjećuju prema programu, ovlaštenog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja iz Zagreba, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: vizu za Južnoafričku Republiku, pristojbe zračnih luka (obvezna doplata 3.850 kn prilikom rezervacije putovanja), ulaznice za lokalitete koji se posjećuju (gdje je potrebno), troškove osobne prirode, napojnice lokalnim vodičima i vozačima – 70 USD plaćanje na licu mjesta, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.

VIZA ZA JUŽNOAFRIČKU REPUBLIKU: viza se ishodi u Budimpešti. Trošak vize okvirno 45 €. Agencija posreduje pri ishodovanju vize uz naknadu (više informacija na prodajnim mjestima). Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana početka putovanja i mora imati 3 prazne stranice jednu za drugom. Potrebni dokumenti: 1 fotografija sa svijetlom pozadinom, potvrda banke o raspoloživim financijskim sredstvima, potvrda poduzeća o visini osobnog dohotka i korištenju godišnjeg odmora, ispunjeni obrazac za vizu tiskanim slovima. Dokumenti moraju biti na engleskom jeziku uključujući i vjenčane ili rodne listove.

KRALJEVINA SVAZI (SWAZILAND): Viza za državljane Republike Hrvatske nije potrebna.

NAPOMENE:
Cijepljenje protiv žute groznice nije potrebno, ali preporučujemo profilaksu protiv malarije.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni cijene do 7 dana prije putovanja. U slučaju povećanja razliku je putnik dužan podmiriti, u slučaju smanjenja razliku agencija vraća putniku. Točan iznos pristojbi zrakoplovna kompanija javlja agenciji prilikom izdavanja zrakoplovnih karata prema uvjetima za grupno izdavanje karata što je od 14-7 dana prije polaska, odnosno kad se grupa formira do maksimalnog broja prijavljenih putnika.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. U slučaju promjene cijene unutrašnjih letova organizator zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

Detalji

1. dan/ ZAGREB – LONDON – JOHANNESBURG
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso 90 minuta prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za London na liniji BA 849 (British Airways) i polijetanje zrakoplova u 12:30 sati. Dolazak u London predviđen je u 14:00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Johannesburg na liniji BA 055 (British Airways) u 17:50 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan/ JOHANNESBURG – NACIONALNI PARK KRUGER (HAZYVIEW)
Dolazak u Johannesburg predviđen je u 6:45 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i lokalnim vodičem te nastavljamo prema gradu Hazyview u pokrajini Mpumalanga. Vozit ćete se panoramskom cestom koju smatraju jednom od najljepših i najpopularnijih ruta u Južnoj Africi. U njenoj blizini smjestio se Blyde River Canyon, treći po veličini najveći kanjon na svijetu. Usput ćete vidjeti formacije stijena, kanjone i vodopade. Tu su i brojne druge prirodne ljepote kao što su npr. Pilgrim's Rest, Bourke's Luck Potholes, Three Rondawels...Nastavak puta kroz krajolik Mpumalanga do Hazyviewa odnosno ishodišne točke za posjet Nacionalnom parku Kruger. Dolazak u hotel 4* u poslijepodnevnim satima. Prijava i smještaj. Odmor do večere u hotelu. Večera. Noćenje.

3. dan/ NACIONALNI PARK KRUGER (HAZYVIEW)
Nakon ranog doručka krećemo na cjelodnevni safari u otvorenim vozilima po Nacionalnom parku Kruger, jednom od najpoznatijih u Africi. Malo se rezervata može pohvaliti s takvom raznolikošću životinjskog svijeta poput ovog parka. U Krugeru živi i „pet velikih (Big Five)“ – lav, afrički slon, bivol, leopard i nosorog koje ćemo možda uspjeti sve vidjeti. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel u Hazyviewu. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost doplate za fakultativni odlazak na noćni safari kad se divlje životinje okupljaju na pojilištima. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan/ NP KRUGER (HAZYVIEW) – MBABANE (SWAZILAND)
Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Kraljevini Svazi (Swaziland), prekrasnoj zemlji smještenoj između Južnoafričke Republike i Mozambika koja je nekoć bila britanski protektorat, a od 1968. je neovisna kraljevina. Tijekom puta imat ćete priliku upoznati se pobliže sa Swazi kulturom u Matsamo Cultural Village gdje ćemo imati i ručak. Posjetit ćemo također i znamenitu obradu stakla Ngwenya. Zatim odlazak do prijestolnice Swazilanda – grada Mbabane koji obiluje živopisnim tržnicama s brojnim autentičnim proizvodima i rukotvorinama. Odlazak u hotel 4* u Dolinu Ezulwini. Noćenje.

5. dan/ MBABANE – MKUZE (KWAZULU NATAL)

Nakon doručka i odjave iz hotela, posjet swazilandskoj tvornici svijeća. Svaka svijeća koju ćete vidjeti u ovoj tvornici napravljena je ručno te je jedinstvenog oblika, boje i uzorka. Napuštamo Swaziland te ponovno ulazimo u Južnoafričku Republiku u pokrajinu KwaZulu Natal odnosno idemo prema gradu Mkuze. Po dolasku smještaj u hotel koji se nalazi u blizini Mkuzea, u podnožju znamenite Planine Duhova. U poslijepodnevnim satima odlazimo na panoramsku vožnju u planine Ubombo Mountains odakle se pruža spektakularan pogled na jezero Jozini. S vrha planine promatrat ćemo magični afrički zalazak sunca. U sklopu izleta posjetit ćemo i farmu plemena Zulu kako biste svjedočili tradicionalnom načinu života ove fascinantne kulture. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan/ MKUZE – REZERVAT HLUHLUWE-UMFOLOZI
Nakon doručka odlazak prema životinjskom rezervatu Hluhluwe-Umfolozi gdje ćete u poslijepodnevnim satima uživati u safariju. Ovaj park sadrži iznimnu različitost biljnog i životinjskog svijeta, a poznat je i kao stanište bijelog i crnog nosoroga. Upravo na ovom mjestu je bijeli nosorog spašen od izumiranja, a danas u parku prebiva najveći broj ove vrste nosoroga na svijetu. Po završetku safarija povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan/ MKUZE – ST. LUCIA – DURBAN
Doručak. Odjava iz hotela te nastavak ture preko Obale slonova do pomorskog rezervata St. Lucia smještenog na krajnjem jugu parka vlažnog područja iSimangaliso, trećeg po veličini zaštićenog područja prirode u Južnoafričkoj Republici koje se proteže duž 280 km duge obalne linije od granice s Mozambikom na sjeveru do Mapelane na jugu estuarija Sv. Lucije i gdje se može vidjeti iznimna različitost prirodnih krajolika; od koraljnog grebenja i pješčanih plaža do suptropskih šumovitih dina, savana, jezera i močvara. Odlazak na vožnju brodom po estuariju gdje ćete imati priliku vidjeti krokodile, nilske konje i brojne ptičje vrste u njihovom prirodnom okruženju. Odavde nastavljamo za Durban, kozmopolitski grad gdje se susreću Istok i Zapad. Dolazak je predviđen poslijepodne. Panoramski razgled grada. Smještaj u hotel 4* u području Golden Mile koje se prostire na 6km dugoj plaži. Noćenje.

8. dan/ DURBAN – PORT ELIZABETH

Nakon ranog doručka, ranojutarnji transfer do zračne luke Durban. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Port Elizabethu u 6:55 sati na liniji BA 6322 (Comair). Dolazak u Port Elizabeth predviđen je 8:15 sati. Grad je osnovan 1820. godine, a nalazi se oko 700 km istočno od Cape Towna te se prostire uzduž zaljeva Algoa. Panoramski razgled te odlazak do hotela 4*. Port Elizabeth je jedno od najpoznatijih odredišta na svijetu za vodene sportove, prvenstveno surfanje, jedrenje i ronjenje zbog iznimnih plaža i povoljnih morskih vjetrova. Noćenje.

9. dan/ PORT ELIZABETH – PLETTENBERG BAY
Doručak. Nastavljamo putovanje po tzv. „Vrtnoj cesti“ (Garden Route) gdje nam je s jedne strane Indijski ocean, a s druge strane planine i prekrasni zeleni brežuljci. Prvo zaustavljanje je u zadivljujućem nacionalnom parku Tsitsikamma. Kroz sam park protječu mnogobrojne rijeke formirajući na taj način spektakularne slapove i visoke klisure. Napravit ćemo laganu šetnju kroz šumu te prijeći preko visećeg mosta. Nastavljamo prema Plettenberg Bay-u. Po dolasku prijava u lodge 4* gdje ćemo provesti sljedeće dvije noći. Ovo ljetovalište poznato je po lijepim plažama, poluotoku Robberg, lagunama i netaknutim šumama. Večera i noćenje.

10. dan/ PLETTENBERG BAY
Nakon doručka posjetit ćemo Park slonova Knysna gdje ćete imati priliku upoznati se s pričom o Knysna slonovima dok ćete istodobno imati mogućnost dirati ih, hraniti i fotografirati pod stručnim nadzorom profesionalaca u parku. Nakon toga slijedi posjet Birds of Eden (Rajske ptice), najvećoj „krletki“ na otvorenom odnosno jednoj vrsti ptičjeg rezervata koji je osnovan kako bi se sačuvale od izumiranja brojne autohtone afričke ptičje vrste. Povratak u lodge. Večera. Noćenje.

11. dan/ PLETTENBERG BAY – OUDTSHOORN
Nakon doručka i odjave iz hotela nastavljamo prema Knysni, mjestu poznatom po svojim lagunama i kamenicama i višestoljetnim šumama. Provest ćete slobodno vrijeme na plažama Knysne na kojima se nalaze brojne zanimljive trgovine i šarmantni restorani. Ukoliko vremenske prilike budu omogućavale uputit ćemo se na krstarenje do područja Knysna Heads. Nastavljamo sjeverno do Oudtshoorna preko impresivnog prijevoja Outeniqua. S više od 90% ukupne svjetske populacije nojeva, grad je poznat i kao „prijestolnica nojeva“, a mi ćemo naravno i posjetiti jednu od farmi nojeva kako bismo naučili nešto više o ovim velikim pticama i njihovom uzgoju na ovom području. Ukoliko ste dovoljno hrabri imat ćete mogućnost i zajahati jednog od njih. Prijava u hotel. Večera i noćenje.

12. dan/ OUDTSHOORN – CAPE TOWN
Nakon doručka nastavljamo do slikovite doline Cango gdje ćemo vidjeti vapnenčke formacije svjetski poznatih Cango špilja. Potom nastavljamo prema Cape Townu preko Ceste 62 (Route 62), poznate i kao najduža vinska cesta na svijetu. Krajolik uz ovu cestu je predivan; čarobni planinski prijevoji i vijugave rijeke, vinogradi i voćnjaci te fascinantni gradići. Dolazak u Cape Town predviđen je u ranim večernjim satima. Prijava i smještaj u hotel 4*. Noćenje.

13. dan/ CAPE TOWN – CAPE POINT & PENINSULA – CAPE TOWN
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet na Cape Point putovanje kroz predivno predgrađe Sea Pointa, duž obale te kroz Chapman's Peak Drive, jednu od najspektakularnijih luka na svijetu. Odlazak u Hout Bay te slobodno vrijeme. Po želji (uz doplatu) mogućnost odlaska do Duiker otoka na kojoj se nalazi kolonija morskih lavova. Nastavak vožnje do prirodnog rezervata Cape Point, kako biste vidjeli mjesto gdje se sastaju Indijski i Atlantski ocean. Odlazak do vidikovca odakle se vidi rt Dobre nade. U povratku posjet koloniji pingvina nastanjenoj na plaži pored mjesta Boulders. Nastavak vožnje prema botaničkom vrtu Kirstenbosch, staništu više od 4.000 autohtonih vrsta biljaka. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

14. dan/ CAPE TOWN – CAPE WINELANDS – CAPE TOWN
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u vinorodno područje Cape Winelands uključujući i posjet šarmantnom gradiću Stellenbosch. Nakon degustacije vina, čokolade i upoznavanja s trdicijom proizvodnje vina u Južnoj Africi, odlazak u gurmansku prijestolnicu Franschhoek. Nakon još jedne degustacije vina, slobodno vrijeme za otkrivanje ovog ppitoresknog gradića. Povratak u Cape Town kasno poslijepodne. Noćenje.

15. dan/ CAPE TOWN – LONDON
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na poludnevni razgled Cape Towna, grada s izuzetno bogatim kulurnim i povijesnim nasljeđem te iznimnom prirodnom ljepotom. Neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti su: Company Gardens, Dvorac Dobre nade te živahni Greenmarket Square gdje može kupiti umjetnine i rukotvorine iz cijele Afrike. Proći ćemo i kroz slikovito područje Bo Kaap, poznato kao dom etničke skupine Cape Malajci, potomaka nekadašnjih robova dovedenih iz današnje Indonezije i Malezije u doba nizozemske vladavine na ovom području u 17. stoljeću. Po završetku razgleda, odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Londonu u 20:50 sati na liniji BA 058 (British Airways). Noćeni let s obrocima za vrijeme leta.

16. dan/ LONDON – ZAGREB
Dolazak u London (Heathrow) predviđen je u 6:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 8:30 sati na liniji BA 848 (British Airways). Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:45 sati. Završetak putovanja.

Galerija
Pošaljite upit
Da li želite napraviti rezervaciju ili poslati upit:
Email
Poruka
Captcha
Captcha
© 2020. Omega Grupa