1 dan
1 - 7
Najam automobila s vozačem
Plitvička jezera svjetski su biser neprocjenjive vrijednosti, uvrštena u popis UNESCO svjetske baštine. Imaju 16 predivnih jezera povezanih slapovima različitih veličina i oblika.
VRIJEDNOST VIŠE : COFFEE BREAK I RAZGLED RASTOKA SA ULAZNICAMA Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj – Plitvička jezera, je jedina prirodna, u društvu kulturnih vrijednosti, u Hrvatskoj uvrštena u popis svjetske baštine (UNESCO) i to još 1979. godine, među prvima u svijetu. Plitvička jezera svjetski su biser neprocjenjive vrijednosti. Njegova specifična ljepota utočište je ljubiteljima prirode i inspiracija umjetnicima, a jedinstvenost i bogatstvo prirode okupacija znanstvenicima. Plitvička jezera imaju 16 predivnih jezera povezanih slapovima različitih veličina i oblika. Rastoke

Vodeničarsko naselje smješteno na mjestu gdje se modro-zelena voda Slunjčice ulijeva u rijeku Koranu. Najveći broj nastambi sagrađen je krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Zbog svojih izuzetnih prirodnih ljepota i povijesne tradicije Rastoke kao naselje su uvrštene 1962. godine pod zaštitu Državne uprave za zaštitu kulturne i povijesne baštine.

Mnoge stare civilizacije kao i suvremene urbane sredine svjedoče da je voda oduvijek privlačila čovjeka da na njenim obalama traži svoj blagodat. Tisuće godina su vode rijeka Korane i Slunjčice te njihov biljni i životinjski svijet se odhrvao prirodnim zakonima i kao rezultat te borbe u toj vapnenačkoj visoravni urezali za čovjeka neizmjerno prirodno bogatstvo kanjon rijeke Korane i Slunjčice. Vezano za tu prirodnu pojavu, upravo na tom prostoru, na «rastočenom» terenu, mjestu gdje se vode rijeke Slunjčice rastaču u nekoliko rukavaca ostavljajući između sebe mala uzvišenja u obliku vodotoka i slapova,  čovjek je izgradio naselje RASTOKE. Tu je našao svoj blagodat i kao takav vječno postao  njen sastavni dio i  nerazdvojiv spoj prirode i čovjeka. Rastoke su naselje ambijentalne vrijednosti i autentičnog graditeljskog nasljeđa koji po zapisima datira iz 17. stoljeća, pretpostavlja se i ranije. Najveći broj nastambi sagrađen je krajem 19 i početkom 20 stoljeća.

Polazak iz

Zagreba

Odredišta

Plitvička jezera, Rastoke

Udaljenost od Zagreba: 138 km

Ručak / Vodič

Mogućnost organizacije ručka i stručnog vodstva

Osoba Cijena po osobi
1 osoba 1553 kn
2 osobe 987 kn
3 osobe 773 kn
4 osobe 681 kn
  • Vozač/pratitelj
  • Cestarina
  • Gorivo
  • Parking
  • Ulaznica za Nacionalni park
  • Ulaznica za Rastoke
  • Coffe berak na Rastokama